De muur, Zoo en het Zomerpaleis
Here we are again!
Afgelopen dagen hebben we weer heel veel meegemaakt! Ontzettend leuke dingen, maar ook wat minder leuke dingen... Ruben is één dag erg ziek geweest. Dit zou de dag zijn dat wij naar de Muur zouden gaan. Ik heb besloten om wel te gaan, Ruben kon de dag erna mee op een andere tour. Aangezien wij de enige waren die de toeristische tour hadden geboekt, omdat we dachten dat het te warm zou zijn om een 3,5 uur lange hike te doen, ben ik toch meegegaan met de hike. Eigenlijk wilde we deze tour al doen maar aangezien het de dagen ervoor 38 graden was geweest dachten we dat dat niet zo handig zou zijn. Maargoed, we hebben uiteindelijk alletwee de hike gedaan, het was prima weer, 28 graden met een heerlijk windje. En het was AMAZING! Zo ontzettend vet dat je dan écht op de muur loopt echt geweldig! We zijn dus alle twee apart gegaan en hebben veel leuke mensen ontmoet in ons hostel dus dat is allemaal erg gezellig!
De dag dat Ruben naar de Muur is gegaan ben ik, met een deel van de groep van de dag ervoor, naar de Beijing Zoo geweest, dit was echter niet zo'n succes.. Kleine kooien en slechte voorzieningen, we waren er dus redelijk snel weer weg. De dag ervoor was het erg laat geworden dus ik we hebben eerst lekker uitgeslapen, na de dierentuin zijn we naar ons hostel gegaan en heb ik daar gewacht op Ruben en de rest van zijn groep. We zijn met een groep van negen naar een redelijk chique restaurant gegaan, waar natuurlijk iedereen ons aanstaarde. Heerlijk gegeten voor een lage prijs en daarna zijn we nog naar de 'bed bar' gegaan. Hier hebben we allemaal een (zeer sterke) cocktail gedronken en daarna zijn we naar het hostel gelopen en zijn lekker gaan slapen.
Vandaag zijn we naar het Zomerpaleis geweest met een groepje. Weer ontzettend mooi! Geweldig, we hebben een heerlijk rondje om het meer gelopen (zo'n 6km) en zijn bij alle musea-achtige dingetjes gaan kijken en natuurlijk dé tempel waarvoor iedereen komt. Er stond een groot Buddha beeld in, met een heleboel handen en een paar opgestapelde hoofden. Het verhaal achter dit beeld was dat er een meisje een non wilde worden en dat ook werd. Haar vader vond dit echter niet goed, op een gegeven moment werd hij ziek. En als één van zijn kinderen handen en ogen zou doneren zou hij weer beter worden. Zij was zijn enige kind, dus dit heeft ze gedaan en hij werd inderdaad beter. Zo is zij dus 'groot' geworden in de Buddha wereld. It's amazing!
We hebben vanavond met een groep van 13 man gegeten, erg gezellig! We hebben hot pot gegeten. Iedereen krijg een soort bouillon op een pitje, dit kookt. Dan kun je vanalles bestellen om in die bouillon te gooien en dat kook je dus in de bouillon. Als het gaar is neem je het uit je bouillon met je stokjes, geloof ons das niet makkelijk! Maar als het gaar is kun je er eventueel nog een sausje bij doen en dan opeten. Erg gezellig eten dus, soort gourmetten!
Ruben is er nu nog op uit met een paar mensen, ze zitten waarschijnlijk langs het meer een biertje te drinken. Ik ga me zo nog even bij de mensen hier voegen en daarna lekker slapen. Morgen wordt een lange dag; we nemen 's avonds de trein naar Xi'an en zullen dan de volgende morgen daar aankomen. We zijn zeer benieuwd hoe de treinen zijn, aangezien het zeer moeilijk is om een kaartje te kunnen krijgen.
Al met al; China is amazing. Alle mensen zijn ontzettend aardig en Beijing is ontzettend mooi!
Tot snel!
Hee Ruben & Belle, wat leuk om jullie verhalen te lezen! Klinkt ontzettend mooi allemaal :) Ruben, niet meer ziek worden he! Heel veel plezier nog en geniet ervan. Keep us posted ;) Liefs, Renée
Ruben en Belle,
Wat een belevenissen !! Wil ook wel wat foto's zien, vooral straks in de bergen. Hoeveel foto's kunnen jullie in totaal plaatsen ? m.a.w. doe ik jullie een plezier door plaats bij te kopen ??
Goede reis en......eet verstandig !!!!!!
Hey Belle,
Ik ben ook benieuwd naar die treinreis. Ik zal zo even opzoeken waar jullie volgende bestemming precies ligt.
Geniet ervan en slaap lekker!
Groeten aan jullie beide, Dore
Hee Ruben (en Belle),
Gaaf joh allemaal! Ben echt jaloers, naar dat je ziek geweest bent Ruben, als het aan het eten ligt heb je ergens toch een inschattingsfoutje gemaakt ;-). En die foto met al die Chinese kiddo's... vast de eerste uit een serie. Veel plezier!
Groetjes
lieve belle en ruben, wat ontzettend leuk om virtueel met jullie mee te reizen!Hier is het erg stil zonder jullie allemaal. wens jullie nog een hele fijne reis. dikke kus phil.
Wat is het leuk om zo mee te reizen.Je zou zo mee willen
gaan .Ruben niet meer ziek worden,doe dat maar thuis.
Cola drinken helpt ook.Raar maar waar.
Ben benieuwd naar jullie treinreis.Kijk uit naar het volgende verhaal.groet uit eijsden
Hey Bel (en Ruben :))!
Wauw, wat een verhalen, zeg! En prachtige foto's! Echt grappig dat jullie al halve celebs zijn daar! :P
Heel veel plezier nog!
Liefs, Esther
Hallo Belle en Ruben,
Wat heerlijk jullie verhalen te lezen, zo gaan we een beetje met jullie mee op reis. Geniet ervan, en... vooral oogjes goed open houden.
hans en Lut uit Banholt
Zit nog even laat te kijken of jullie al een nieuw verhaal of foto's hebben geplaatst, nee dus.
Ben benieuwd naar ervaringen van treinreis en het terracotta-leger, maar zal geduld hebben.
Geniet er maar van en rustig aan.
Ben
Dag Belle en Ruben,
foto's en verhalen graag. Dat jullie veel meemaken is natuurlijk mooi, maar dat wij daar maar weinig van meekrijgen.....
Dag
Theo